Beleid en Kwaliteit

De Arubaanse en Nederlandse onderwijsinspectie toetsen beiden ons voortgezet onderwijs. De Arubaanse onderwijsinspectie richt zich daarbij op het Arubaanse curriculum en de Nederlandse onderwijsinspectie op het Nederlandse curriculum.

Het Schakel College komt elk jaar goed uit de controles. Het is mooi dat de inspectie de goede kwaliteit van ons onderwijs bevestigd.

Strategisch Beleidsplan 2023-2025

Terugblik 2022-2023

Objectieve meetlat

De Inspectie van het onderwijs bewaakt de kwaliteit van het onderwijs, stimuleert de verbetercultuur op scholen en draagt bij aan het oplossen van belangrijke onderwijsvraagstukken. Het Schakel College ziet de Inspectie als een onmisbare kracht en we zijn blij dat ze ons meenemen in hun onderzoeken en rapportages. Het is waardevol dat het Schakel College langs een objectieve meetlat wordt gelegd.

Hoge slagingspercentages

Het Schakel College realiseert al jaren een slagingspercentage van ruim 90%. Of leerlingen nu starten in de brugklas van het Schakel College, halverwege of in de examenjaren instromen, iedereen heeft ambities en toekomstplannen. Het diploma is dé sleutel om deze dromen waar te maken.

Hoge tevredenheid

Als onze kwaliteit goed is, zijn onze klanten tevreden.  De wereld verandert, het onderwijs verandert en wij veranderen mee. We zijn erop gebrand om onze dienstverlening continu te verbeteren. Dit doen we onder andere op basis van feedback van leerlingen, ouders en medewerkers.