Missie

Persoonlijke aandacht

Op school voelen leerlingen zich gezien en gehoord. Ze ervaren persoonlijke betrokkenheid bij hun welzijn en ontwikkeling

Maatwerk

Ons onderwijsaanbod sluit aan bij de talenten van elk leerling en houdt rekening met de individuele behoefte van de leerling

Modern onderwijs

Volgens de nieuwste ontwikkelingen en met toezicht van de Arubaanse en Nederlandse onderwijsinspectie

Met Passie

Gedreven, enthousiast en professioneel zet het team zich in om uit elke leerling het beste te halen

Doelgericht

We hechten aan gestructureerd werken en leren leerlingen verantwoordelijkheid te nemen voor de eigen prestaties. We stellen hoge en duidelijke eisen aan onszelf, aan elkaar en aan onze leerlingen. We houden elkaar aan afspraken en stemmen omgangsvormen met elkaar af. Wij zijn georganiseerd om wendbaar te zijn. We passen het lesrooster aan indien nodig, temporiseren als we te hard gaan. We nemen de tijd voor de vakken en vaardigheden die extra aandacht nodig hebben. Daarom zijn leerlingen op het Schakel College succesvol. Zowel de leerling met ambitie, de gemiddelde leerling of de laatbloeier, leerlingen die tijdelijk op Aruba zijn en leerlingen met leerdrempels.

Driehoek

We zijn creatief in het benutten van mogelijkheden. Hierdoor vinden we de juiste oplossingen. Met deze aanpak kan een gemotiveerde leerling ook instromen als het schooljaar al gestart is. We geloven hierbij in samenwerken. Alleen in de driehoek leerling, school en ouders kunnen we barrières wegnemen en energie voor beweging creëren. We geloven in het ‘doen’. Leerlingen moeten zelf hun schouders eronder willen zetten en laten zien dat ze willen werken om de doelen te behalen. Ondertussen is het ook gezellig; leerlingen zijn graag op onze school en maken er vrienden voor het leven. Op het Schakel College voelt uw kind zich gezien, gehoord en begrepen.

Persoonlijk en betrokken

We brengen op school veel tijd met elkaar door en kennen daarom onze leerlingen goed. We bieden leerlingen een uitgebreid programma dat hen in staat stelt te ontdekken wie ze zijn, wat ze kunnen en wat ze willen. Op basis daarvan geven we advies voor hun studie en carrière na het Schakel College.

We zijn er trots op dat we al meer dan vijftien jaar een toonaangevende aanbieder van voortgezet  onderwijs op Aruba zijn en richting geven aan het leven van jong volwassenen én aan onderwijsbeleid. We zijn graag bereid nog net dat stapje extra te zetten, als we daarmee het verschil kunnen maken voor een leerling.