BovenbouwOnder de bovenbouw verstaan wij het laatste jaar van de mavo, de twee laatste jaren van de havo en de laatste drie jaar van vwo. Belangrijk jaren, waarin  wij met ons toonaangevende onderwijs uw kind op een doeltreffende en prettige manier richting zijn of haar felbegeerde diploma begeleiden.


Eindexamen

Het Schakel College is zelfstandig bevoegd om de Arubaanse examens af te nemen voor mavo, havo en vanaf 1-8-2018 ook voor het vwo. Dus onze leerlingen doen op dezelfde manier en op hetzelfde moment eindexamen als op een reguliere middelbare school.

Onze havo en vwo leerlingen kunnen in het eindexamenjaar ook kiezen voor deelname aan de Nederlandse staatsexamen op Bonaire. De afname van het staatsexamen volgt een iets ander tijdpad. Wij leggen u graag uit hoe dit in zijn werk gaat.

Altijd welkom

Uw kind is altijd welkom bij ons. Instromen kan in elk leerjaar en zelfs gedurende het schooljaar. Instromen vlak voor het eindexamen is echter niet altijd haalbaar. Elke situatie is anders, wij gaan graag met u in gesprek. Wilt u meer weten over de specifieke mogelijkheden voor uw kind? Neem dan contact met ons op.

Persoonlijke ontwikkeling

Leerlingen in de bovenbouw hebben een leeftijd waarin zij een belangrijke persoonlijke ontwikkeling doormaken. Daar hebben wij aandacht voor. In onze LOBO-lessen (….) staan we stil bij …… Daarnaast is er ook aandacht voor FRT en …..